Coronavirus

Uit Dorpsbelang Den Hout
Ga naar:navigatie, zoeken

TOP-ACTUEEL

2021-01-22

Coronavirus

Het aantal besmetting daalt gelukkig, maar helaas niet snel genoeg. Andere varianten van het virus (o.a. de Britse variant) zijn nog veel besmettelijker en rukken op. Om de zorg in Nederland te ontlasten en een derde golf van het Corona virus te voorkomen is het belangrijk dat we onze contacten nog meer beperken.

Onderstaande maatregelen gelden ten minste tot en met dinsdag 9 februari 2021.

Voor Den Hout betekent dit:

- Onderwijs op afstand, de Achthoek is dicht, behalve voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep.

- De kinderdagverblijven zijn dicht, behalve voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep.

- Alle niet noodzakelijke winkels gaan dicht.

- De horeca blijft gesloten, alleen open voor afhaal.

- Contactberoepen zijn gesloten, alleen (para-) medische contactberoepen mogen blijven werken.

- Alle publiek-toegankelijke plaatsen gaan dicht. Dorpshuis Den Brink gaat op slot. Voor het bloedprikken is Den Brink vrijdagochtend tussen 9 - 9.30 uur wel open (niet op 1e kerstdag en 1 januari).

- Sporten met zijn tweeën; volwassenen sporten alleen of met zijn tweeën op minimaal 1,5 meter afstand en alleen buiten. De sportscholen zijn dicht. Kinderen tot en met 17 jaar mogen sporten in teamverband en mogen wedstrijden onderling spelen, maar ook alleen buiten.

- Thuis mag je maximaal 1 gast van 13 jaar of ouder ontvangen.

- Werk zoveel mogelijk thuis, tenzij het écht niet anders kan.

- In de buitenlucht mag u met zijn tweeën zijn of met uw eigen huishouden.

- Boek geen reizen naar het buitenland, in elk geval niet tot en met 31 maart 2021.

- In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari a.s. een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur 's avonds en 04.30 uur 's ochtends binnen blijft. Het is verboden om zonder geldige reden op straat te zijn. De hond aangelijnd uitlaten met 1 persoon mag wel. Voor meer informatie over de avondklok verwijzen wij u naar de site www.rijksoverheid.nl.

- De basisregels veranderen niet. We houden 1,5 meter afstand van mensen uit een ander huishouden. We wassen vaak onze handen. En bij klachten, hoe mild ook, blijven we thuis en laten we ons testen. Wie besmet is, roept hulp in van anderen.

Dorpsbelang wil heel graag met u in contact blijven. Zijn er vragen of initiatieven neem dan contact op met welzijn@denhout.eu of communicatie@denhout.eu.

1603378450640Corona HOME.jpg