Www.denhout.eu/Gewoon Anders, zorg is persoonlijke aandacht.

Uit Dorpsbelang Den Hout
Ga naar:navigatie, zoeken

Het echtpaar Bart Haarbosch en Linda Dalkmann runnen samen het bedrijf Gewoon Anders.

Gewoon Anders is een particulier initiatief, geboren uit passie voor het vak, gecombineerd met jarenlange ervaring in de zorg. Gewoon Anders is een kleinschalige organisatie gericht op het aanbieden van maatwerk zorgverlening. De specialiteiten van Gewoon Anders zijn Ambulante begeleiding en Begeleid Wonen. De organisatie biedt op veel verschillende manieren hulp aan mensen met een beperking en/of autisme.

Steeds staan hierbij de geluksvraag en de intrinsieke motivatie van de cliënten centraal.

Ook het bij het zoeken naar zinvolle dagbesteding wordt geprobeerd aan deze belangrijke levensvragen te werken.


De dagbesteding Gewoon Anders in Den Hout.

Ongeveer 1 jaar geleden hebben Bart en Linda de boerderij aan de Hespelaar 37 gekocht om hier samen met hun 2 kinderen te wonen en een dagbesteding aan te kunnen bieden.

Samen met circa 4 zorgbegeleiders, die rouleren vanuit dag-/werkbesteding, begeleid wonen en ambulante begeleiding zijn ze hier iedere dag actief.

kraam


De dagbesteding bestaat uit:

- Houtbewerking

- Werken in en verbouwen van groenten in de moestuin, gifvrij, alles puur natuur.

- Handwerken in het Atelier onder begeleiding van Oma Cora (met o.a. wol van de Alpaca’s en stoffen worden tasjes, sleutelhangers, plantenhangers gemaakt) en stenen beschilderd.

Hoteloma.jpg

- Verzorgen van de dieren; Alpaca’s, 2 pony’s en de eenden.

Gwanders2.jpg


Gewoon Anders wil investeren in het groen boeren van de toekomst. Kleinschalig boeren voor de directe omgeving gebruikmakend van schone energie ook voor mensen met een kleine beurs. In de toekomst willen Bart en Linda de boerderij nog meer verduurzamen met o.a. zonne-energie, isolatie en een het aanleggen van een eigen watervoorziening.


Een wens is om ook een openbaar toegankelijke duurzame ontmoetingsplaats te worden voor de hele omgeving.


Bart en Linda komen heel graag in contact met mensen die een hulpvraag hebben, wellicht kunnen ze helpen met hun cliënten. Verder zijn ze blij met hout, stoffen, en vintage spullen, waarmee mooie nieuwe producten gemaakt kunnen worden.

Gw anders moestuin.jpg


Deze worden verkocht In hun kraam aan de Dordrechtseweg vlak bij de hoek aan de Hespelaar. Met de opbrengst kan de zorgboerderij verder uitgebouwd worden of een mooi uitje voor de cliënten van bekostigd worden.