Www.denhout.eu/Blog 2

Uit Dorpsbelang Den Hout
Ga naar:navigatie, zoeken

Den Hout is moooi!


Vorige week kregen alle Houtse gezinnen een pakketje thuisbezorgd. “Samen maken we Den Hout moooi” stond er op de ontroerend mooie kaart. Met drie ‘o’-s, om nog maar eens benadrukken dat Den Hout misschien wel het allermooiste dorp van Brabant is. En dat klopt, want Den Hout ís mooi. De Heuvel, de Houtse Akkers, het Eind van Den Hout natuurlijk, maar ook de Binnenpolder en de Vrachelse Heide.

Ook de mensen in Den Hout zijn mooi. Er wordt waanzinnig veel georganiseerd, we staan altijd voor elkaar klaar en we kunnen eindeloos bakkeleien over van alles en nog wat. Wel of geen drempels, wel of geen woningen, wel of geen kippen. En als het nodig is zijn we met z´n allen tégen. Tegen de rotonde en tegen de rondweg.


Het pakketje was bedoeld om ons door de lastige corona-periode te helpen maar voor mij leek het wel een afscheidspakketje. Het leek wel of het pakketje mij diep in de ogen keek en vroeg of ik wel echt Den Hout wilde verlaten. Of ik daar wel goed over nagedacht had. En natuurlijk hebben wij goed nagedacht over onze verhuizing, maar iedere verandering doet ook een beetje pijn. Je weet wat je achterlaat en je weet nog niet wat ervoor terugkomt.


Anderhalf jaar geleden werd Dorpsbelang opgericht. Er hing verandering in de lucht. Dorpsbelang moest meer van ons allemaal zijn. Meer mensen actief betrekken, de dorpsvergadering moest het laatste woord hebben en de relatie met de gemeente moest beter.


We hebben de afgelopen anderhalf jaar keihard gewerkt om dat voor elkaar te krijgen. Soms was het zoeken. We waren nog niet altijd thuis in de dossiers. Soms haakten mensen af, maar gelukkig deden andere dan juist weer mee. Veranderen is niet eenvoudig en doet soms een beetje pijn.


We mogen trots zijn op wat er nu staat; een hele club actieve mensen, prachtige dorpsvergaderingen (ondanks Corona) en dossiers waar we stevig in zitten: de rondweg, de Bergse Baan, woningbouw op het voetbalveld. Een bestuur wat er staat met oog voor wat er leeft in Den Hout


Wij gaan dit weekend verhuizen naar Wagenberg. Ook een mooi dorp, toch zeker wel met twee ‘o’-s. En een bakker met het beste worstenbrood en een kerk die het nog doet.


Ik wens iedereen die betrokken is bij Dorpsbelang heel veel succes. Ben zuinig op Den Hout en op elkaar en maak Den Hout nog moooier.


Wim van Oosterhout

Kaart2.jpg